Několikaměsíční práce jsou u konce a nová verze ihlas.cz je konečně online. Přináší s sebou zásadní změny a vylepšení!

Při návrhu nových funkcí jsme vycházeli především z připomínek samotných uživatelů ihlas.cz. Cílem bylo vytvořit seriózní a intuitivní nástroj pro tvorbu uživatelských anket pro širokou veřejnost. Níže uvádíme pár nových vylepšení, které můžete začít používat:

Historický vývoj hlasů u anket

Jedním ze zásadních vylepšení je možnost sledovat vývoj počtu hlasů u jednotlivých odpovědí ankety v čase.

Návrhy změn u každé ankety

U každé ankety můžete autorovi navrhnout změny v anketě. Tento automatizovaný mechanizmus usnadňuje vylepšování anket, kde například chybí mezi odpověďmi nějaká varianta nebo je naopak třeba již neplatnou odpověď odstranit.

Videa a obrázky

Nově je možné nahrávat obrázky i videa k popisku anket i k jednotlivým odpovědím. Můžete tak hlasovat o fotkách i videích.

Ochrana soukromí a GDPR

V nové verzi jsme se lépe vypořádali s ochranou soukromí a nařízením GDPR. Zcela jsme opustili systém anonymních uživatelů, kdy každý "kolemjdoucí" mohl pod anketou zanechat komentář a vydávat se za jiného účastníka diskuze. Při hlasování bylo zase problematické rozeznávat uživatele pouze podle IP adresy. Jednu IP adresu může mít například klidně celá bytovka. K tvorbě anket, hlasování a komentování je nyní třeba mít na ihlas.cz uživatelský účet evidující několik základních údajů. Nakládání s osobními údaji je tak nyní transparentnější a hlasovací mechanizmus přesnější.

Co bude se všemi starými anketami?

Vzhledem k úplně nové architektuře systému ihlas.cz není možné ankety masově přenést ze staré verze do nové. Několik nejnavštěvovanějších běžících anket bude ručně přeneseno a přiřazeno pod speciálně vytvořený uživatelský účet "stary_ihlas". Věříme, že tento celkem radikální řez pochopíte a uvítáte všechny skvělé funkce, které jsme pro vás připravili :)

A dál?

Již teď máme naplánovanou celou řadu dalších funkcí a vylepšení, které budeme postupně realizovat. Zároveň budeme rádi, když se zapojíte i vy a pokud vám bude něco na ihlas.cz chybět, dáte nám vědět :).

Děkujeme.

ihlas.cz